|
|
Capellini con polpette di carne all’Americana
Capellini med köttbullar och tomatsås
4 portioner
Tid: 20 minuter + 30 minuter i kylskåp
Ingredienser:
400 g Barilla Capellini
400 g Barilla Basilicosås eller Christians tomatsås (se recept nedan)
1 dl vatten
Köttbullar/Polpette di carne:
500 g nötfärs
1 msk hackad persilja
½ klyfta vitlök, pressad
1 ägg
1,5 dl mjölk
100 g inkråm från vitt bröd
1 krm salt
2 krm peppar
½ dl olivolja till stekning
Christians tomatsås:
2 morötter
250 g rotselleri
2 gula lökar
2 dl olivolja
1600 g hela skalade burktomater
300 g tomatpuré
1,5 l vatten
1 msk salt
Gör så här:
Köttbullar:
Blanda bröd och mjölk. Blanda ihop ingredienserna i en skål. Ställ in i kylen 30-60 minuter. Rulla köttbullarna. Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna på hög värme tills de får fin stekyta. Sänk värmen något och stek tills de är genomstekta.
Christians tomatsås:
Skala och skär morötter, rotselleri och lökar i grova bitar. Värm olivoljan i en stor kastrull, och bryn de skurna grönsakerna tills de är gyllenbruna. Tillsätt tomatpuré, tomater, vatten och salt. Låt såsen koka ner till hälften. Mixa med stavmixer. Smaka av och salta vid behov.
Häll på tomatsås och vatten i stekpannan och låt koka ihop. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda ihop och servera!
Capellini con polpette di carne all’Americana Capellini con polpette di carne all’Americana
|
|