|
|
Tigerräkor med ingefära
4 Personer
Ingredienser:
1 kg tigerräkor med skal
2 tsk riven ingefära
drygt 1,5 dl Olivado Avokadoolja
2 msk honung
1 pressad citron
drygt 0,5 dl sojasås
3 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk mald mejram
Blanda avokadoolja, citronjuice, ingefära, sojasås, vitlök, honung och mejram i en skål. Tillsätt därefter tigerräkorna och rör om ordentligt. Täck över och förvara i kylen i 24 timmar, vänd tigerräkorna emellanåt. För att förbereda tillagningen, blötlägg träspetten i kallt vatten och trä därefter på tigerräkorna. Grilla tigerräkorna antigen på en grill eller grilla i ugnen, pensla med avokadoolja då och då. Grilla tigerräkorna tills de blir rödvita. Vänd dem ofta. Servera med några citronskivor och några kvistar färsk mejram. Passar utmärkt att servera tillsammans med sallad.
|
|