|
|
Mezze Penne Tricolore Peperonata e Pollo
– Den här rätten var ursprungligen en sideorder, som serverades på vår restaurang Döden i Grytan. Eftersom rätten passade så bra med pasta har jag gjort om den till en syrlig och matig tomatsås med en del styrka som får en speciell karaktär av den söta paprikan. Den stora mängden grönsaker i såsen gör att den passar utmärkt med Penne med smak av tomat och spenat. Såsen har dessutom en krämig karaktär trots att den inte innehåller grädde vilket gör att den fyller rören på ett fint sätt, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.
4 portioner
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Mezze Penne Tricolore
400 g kycklinglårfilé skuren i 4 cm stora bitar
½ dl olivolja
2 peperoncini, torkad och smulad
1 vitlöksklyfta, fint skuren
½ gul lök skuren i halvmånar
1 gul paprika, urkärnad och skuren i 1,5 cm tjocka halvmånar
1 grön paprika, urkärnad och skuren i 1,5 cm tjocka halvmånar
1 röd paprika, urkärnad och skuren i 1,5 cm tjocka halvmånar
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 krm salt
Tillagning:
Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i peperoncini, vitlök, kyckling och salt. Stek tills kycklingen får fin yta. Lägg i löken och stek tills den blivit genomskinlig. Lägg i paprikan. Tillsätt tomatpuré och vatten, salta. Låt stå och puttra på låg värme tills paprikan blivit mjuk. Koka pastan och blanda ihop.
Mezze Penne Tricolore Peperonata e Pollo Mezze Penne Tricolore Peperonata e Pollo
|
|