Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
250 g mjölk
75 g smör
50 g jäst
1 g saffran
600 g vetemjöl
2 msk socker
(2 msk sötmandel, hackad)
125 g äggula
8 g salt
olja till fritering
150 g russin
1,5 dl glögg/vin
Värm mjölken till 37 C, blanda med saffran och jäst. Blanda sedan med övriga ingredienser utom olja till friteringen. Låt degen jäsa i 30 min. Dela upp i små bollar. Hetta upp oljan och fritera bollarna frasiga och har fått färg. Låt dem rinna av, sockra och bjud dem varma med eller fyllda med kompott.