|
|
Matjessilltårta
Matjessilltårta
14 portioner
100 g smör
200 g kavring
4 gelatinblad
250 g finhackade matjesfiléer, spara spad från burk
3 dl gräddfil
3 dl crème fraiche
1 finhackad rödlök
Garnering:
0,5 finhackad rödlök
0,5 dl hackad gräslök
10 blommor från gräslök
Gör så här
Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer.
Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form.
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter.
Blanda den hackade matjessillen med lite spad från burken, gräddfilen, crème fraichen och löken i en bunke.
Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt.
Fördela blandningen i formen.
Ställ i kylen i minst 4 timmar
|
|