Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En ljuvlig läskedryck som får en rosa nyans av rabarbern. Kräver planering, om man vill servera den till ett särskilt tillfälle. Rabarbern har
sin säsong på försommaren så ta tillfället i akt.
1. Skölj rabarbern, skär den i bitar som läggs i en stor skål eller
kastrull.
2. Häll socker på rabarbern. Koka upp vattnet och häll det
över rabarbern. Låt vattnet svalna tills det är ljummet.
3. Tag lite av det avsvalnade vattnet i en kopp och lös upp
jästen i det. Blanda skvätten med de andra ingredienserna.
4. Låt mjödet jäsa i rumstemperatur till följande dag.
5. Sila mjödet och tappa det på . askor. Lägg några russin i
varje flaska. Ställ svalt. Mjödet är färdigt att dricka då russinen
flutit upp till ytan, efter ca 3 dygn.