|
|
Parmesankorg med skagenröra
Parmesankorg med skagenröra
Ingredienser till 4 korgar:
2 dl riven parmesanost
ca 1 tsk hackad rosmarin eller timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Riv parmesanosten och blanda den med örterna.
Bred ut osten på en plåt med bakplåtspapper i 4 rundlar ca 12-15 cm i diameter. Osten bör inte vara för tjockt lagd.
Ställ in i ugnen tills osten smälter och börjar bli lite gyllene. Ta ut och lägg osten ganska omgående över 4 upp-och-ner vända dricksglas så att en korg formas. Låt svalna över glasen. Var försiktig med korgarna när de svalnat eftersom de är spröda.
Ingredienser till skagenröran:
500 g räkor med skal
1 dl majonäs
1 dl créme fraiche
½ finhackad rödlök
2 msk hackad dill
1 krm svartpeppar
2 krm salt
1 msk löjrom
lite citronsaft
Garnering:
skalade räkor, ägg i klyftor, hackad rödlök, dill, blandad sallad och ev sparris.
Gör så här:
Skala och hacka räkorna grovt.
Blanda dem med majonäs, créme fraiche, dill, rödlök och löjrom.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Bottna korgarna med lite blandad sallad. Lägg på en stor klick skagenröra och garnera med skalade räkor, klyftade ägg, lite hackad rödlök, dill och eventuellt sparrisknoppar.
|
|