Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ingredienser
3 äggulor
1/2 dl (mörkt) muscovadosocker
150 g mörk choklad, 70 %
2 dl bryggkaffe
1 1/2 dl iskall vispgrädde
jordnötter att garnera med
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Smält chokladen i kaffet i kastrull, dra från värmen och vispa i äggpöset.
Sätt kastrullen på medelvarm platta igen. Värm varsamt, under halvsnabb vispning, tills krämen tjocknar. Kyl.
Häll chokladkräm och grädde i glassmaskinen, starta och låt glassen stelna.
Tips! Ersätt hälften av sockret med (mörk) sirap för smidigare konsistens. Byt gärna ren choklad mot smaksatt, till exempel med apelsin.