Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Fyllning:
3 dl Vispgrädde
200 gr Vit choklad
2 st Äggulor
2 msk Citruslikör t ex cointreau
Garnering:
2-3 st Passionsfrukter
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys in i minst 3 timmar. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 minuter före servering.