Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 st färdigkavlad smördegsplatta
vispat ägg till pensling
Fyllning
1 burk Creme fraiche
1 ½ dl Vispgrädde
1 ½ msk Söt senap
1 burk Böngroddar
1 st Röd paprika
1 st Grön eller gul paprika
1 burk Champinjoner med spad ca 1 dl.
1 st Grillad kyckling i bitar
Lite chilisås
Curry
Salt
( lite idealmjöl )
Riven ost ovanpå
1.
Klä en eldfast form med smördegsplattan. Pensla kanten med ägg och förgrädda i ugnen 225 grader i ca 15 min. (man kan också ha aluminiumfolie på kanterna vid förgräddningen)
2
Till fyllningen blandar man grädde, creme fraiche och senap i en kastrull och låter det sjuda en liten stund. Tillsätt böngroddar, hackad paprika och champinjonerna.
3
Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar och blanda ner i fyllningen. Krydda.
4
Häll fyllningen i smördegsskalet och gratinera i ugnen i 225 grader ca 20 – 30 min.
Servera med en sallad.