Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Gör så här:
Koka upp vattnet i en stor gryta
Rensa hallonen och lägg sedan hallonen i grytan
Koka under lock på svag värme ca 10 minuter
Mosa bären mot grytans kant
Sila hallonsaften i en silduk och låt det rinna av i ca 30 minuter
Koka sedan upp saften igen och tillsätt sockret medan du rör om
Låt saften koka tills sockret har löst sig, ca 5 minuter och skumma sedan noga
Häll upp lite saft i ett glas och tillsätt atamonen
Blanda sedan konserveringsblandningen med övriga saften och häll upp på flaskor
Sätt genast på korken på flaskorna