Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lingonsaft

Lingonsaft ca 1 liter

ingredienser:
2 liter (ca 1 kg) lingon
5 dl vatten
5-6 dl (425-510 g) strösocker per liter avrunnen saft
1 rågat krm natriumbensoat per liter avrunnen saft


Se till att bären är fräscha och skölj dem väl. Annars håller sig inte saften. Koka upp vattnet i en gryta. Lägg i bären och låt koka 10 minuter. Kläm sönder bären mot grytans kanter. Häll massan i en silduk och låt den självrinna cirka 30 minuter. Mät saften.
Blanda i sockret och låt saften koka 5-10 minuter. Ta kastrullen från värmen och skumma saften. Rör ut konserveringsmedlet i lite av den heta saften och tillsätt detta under omrörning.
Häll upp saften på rena, varma flaskor. Fyll ända upp och tillslut väl. Låt den kallna och förvara den mörkt och svalt.



Den koncentrerade saften kan du späda med vatten eller mineralvatten. Till måltider passar den lite mer spädda varianten bäst. Gärna med en citronskiva i.




Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N