|
|
Grekisk Pytt i panna
Denna veckas recept är något som varken har med grillning eller "sommarbuffé" att göra, ibland känner man helt enkelt att man vill göra något annat än att grilla, fast det är semester ju...Mitt recept på Grekisk pytt-i-panna fick jag av en kollega en gång och har kommit till god användning här hemma.. Kräver lite förberedelse med köttet och marinaden, annars hur smidigt som helst med tanke på att allt görs i långpanna. Så smakar det och doftar sååå gott!!!
Grekisk Pytt-i panna
4 pers.
Marinad:
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och svartpeppar
Marinera köttet minst 5 timmar, eller helst över natten i denna marinad.
Ingredienser till pytt-i pannan:
1 påse klyftpotatis, eller egen potatis
500g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock
Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar av tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.
Grädda på 225 grader i 45 minuter.
Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda (efter eget tycke)
vitlök (efter eget tycke)
Grekisk Pytt i panna
|
|