|
|
Kirskålsfrittata
Kirskålsfrittata Ingredienser: 4 st ägg 1 dl mjölk salt o grovmalen svartpeppar 2 msk smör 1 st Gul lök, hackad 1 st vitlöksklyfta, hackad 1 liter kirskålsblad, löst packat 1 dl god lagrad ost, riven (gärna Västerbottenost) 0,5 dl olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och rensa bort stjälkarna på kirskålen. Låt rinna av. Skala och hacka gul lök och vitlök. 2. Vispa ihop ägg, mjölk salt o peppar. Hetta upp en stekpanna med matfett i. Fräs löken någon minut utan att ta färg. Tillsätt kirskålen och fräs till den mjuknat. Rör om emellanåt. 3. Smörj en ugnsfast liten form. 4. Lägg över lök och kirskål i formens botten. 5. Häll i äggblandningen. Strö över den rivna osten. Grädda ca 25 minuter tills smeten har stelnat och fått fin färg. Ringla över lite olivolja vid servering
Kirskål Fritata
|
|