|
|
Plommonchutney
Plommonchutney
Ingredienser:
1,5 kg plommon
1 dl vatten
11 dl socker
4 msk salt
2 citroner, pressad saft
0,5 kg hackad gul lök
1 vitlök, hackade klyftor
3 dl vinäger
0,5 dl gula senapsfrön
1 msk koriander
1 tsk timjan
0,5 tsk kajennpeppar
Gör så här:
Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter. Tag upp kärnorna med en sked och räkna dem.
Tillsätt socker, salt, citronsaft, lök, viklök, vinäger och senapsfrön. Koka sakta utan lock ca 1 timme. Tillsätt koriander, timjan och kajennpeppar efter ca 30 minuter. Skumma väl.
Häll upp på väl rengjorda burkar. Fyll ända upp och sätt på rena lock när chutneyn svalnat något. Förvara svalt.
Plommonchutney
|
|