Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Börja med att skölj och skär rotfrukterna i klyftor/stavar.
Lägg dem i en smord långpanna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ringla över olivolja och flytande honung.
Pressa en vitlöksklyfta och strö över flingsalt.
Sätt in rotfrukterna i ugnen tills de får fin färg ( ca 20-25 min)
Börja under tiden med schnitzlarna.
Banka varje schnitzel tunn och jämn med en träklubba.
Blanda ströbröd, vetemjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa två tre ägg i en annan djup skål.
Vänd först schnitzeln i det uppvispade ägget, därefter i ströbrödsblandningen.
Stek på medelvärme i ca 5minuter på var sida.
Lägg upp schnitzlarna på ett fat med citronklyftor och kapris.
Servera tillsammans med de ugnsbakade rotfrukterna och en god sås.
Här kommer ett recept på en kantarellsås som passar riktigt bra:
INGREDIENSER:
3,5 dl kantareller
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
lite örtsalt och svart peppar.
Fräs hackade förvällda kantareller i matfett några minuter.
Strö över mjöl
Späd med vatten och låt småkoka ca 5 minuter.
Tillsätt grädde och smaka till sist av med kryddor.
En middag som är enkel att tillaga och verkligen funkar vid de flesta tillfällen....