Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pepparkaksdeg



Enkel pepparkaksdeg

Recept på pepparkasdeg
Gör degen kvällen innan du ska baka papparkakor.

Ingredienser
150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 dl vatten
1 msk torkad och malen ingefära
1 msk torkad och malen kanel
½ msk torkad och malen nejlika
1 tsk kardemumma
½ tsk bikarbonat
7 ½ dl vetemjöl

Blanda socker, sirap och smör
Blanad mjöl och bikarbonat
Tillsätt kryddor och vatten arbeta in mjölblandningen i omgångar till en homogen deg.

Låt degen vila i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Baka ut pepparkakor med olika pepparkaksformar och lägg på osmorda plåtar.
Grädda tills de får fin färg.
Låt svalna på galler. Förvara kakorna i lufttäta plåtburkar.



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N