Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Recept på pepparkasdeg
Gör degen kvällen innan du ska baka papparkakor.
Ingredienser
150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 dl vatten
1 msk torkad och malen ingefära
1 msk torkad och malen kanel
½ msk torkad och malen nejlika
1 tsk kardemumma
½ tsk bikarbonat
7 ½ dl vetemjöl
Blanda socker, sirap och smör
Blanad mjöl och bikarbonat
Tillsätt kryddor och vatten arbeta in mjölblandningen i omgångar till en homogen deg.
Låt degen vila i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Baka ut pepparkakor med olika pepparkaksformar och lägg på osmorda plåtar.
Grädda tills de får fin färg.
Låt svalna på galler. Förvara kakorna i lufttäta plåtburkar.