Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Köp 2-2,5 kilo skinka som Du lägger i en stor kastrull.
Häll på vatten så att det täcker skinkan.
Lägg i 2 st lagerblad och 8-10 st kryddnejlikor.
Sätt i en stektermometer och koka under lock på svag värme tills temperaturen nått 65 grader på termometern.
Det tar ungefär 40 minuter/kilo.
Tag av kastrullen från plattan och låt skinkan ligga kvar i kastrullen i ca 20 minuter.
Lyft upp skinkan och låt svalna snabbt.
OBS! Spar spadet om Du vill ha dopp i gryta.
Blanda nu ihop 3 dl ströbröd med lite vattten så att de sväller (då blir inte ströbrödet bränt när Du griljerar den).
Rör nu ihop 2 msk senap med 1 äggula och 1 msk socker.
Skär bort svålen på skinkan och lägg den på ett ungsäkert fat.
Bred nu på senapsblandningen och ströbrödet över skinkan.
Griljera skinkan i 200 grader tills skinkan fått en gyllengul färg och är knaprig på ytan.