Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 kg kalv hals, lägg eller rygg
vatten
10 kryddpepparkorn
1-2 lagerblad
4 nejlikor
1 msk salt
Lägg köttet i en kryta och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av skummet noga. Tillsätt nu kryddor och koka köttet tills det släpper från benen. Tag nu upp köttet och lossa det från ben och brosk. Lägg tillbaka ben, brosk och senor i spadet och koka ytterligare ½ timme. Sila av spadet. Skär köttet i små bitar eller mal det i en köttkvarn. Lägg köttet i grytan och häll på den avsilade buljongen så att spadet precis täcker köttet. Låt nu det hela få ett uppkok. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar. Häll syltan i en vattensköljd form och låt stelna. Klart att skära upp.