Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 personer 4-8 grisfötter 4-6 l vatten 1 stor gul lök 1-2 msk ättika (24%)
Börja med att sveda skinnet på grisfötterna noga. Andvänd helst gaslåga, den sotar inte som stearinljus gör. Skrapa nu svålen helt ren med en kniv och lägg grisfötterna i kallt vatten över natten. Tag nu upp grisfötterna. Skala och skiva löken. Häll på vatten så att det knappt täcker grisfötterna. Lägg i kryddorna och löken och häll i ättikan. Koka upp fötterna under lock och låt dem sedan sjuda färdigt. Fötterna är färdiga när en provsticka lätt glider i genom köttet. Låt nu fötterna svalna och lägg dem i en serveringsskål. Gör ett sk geléprov med kokspadet - det vill säga, kontrollera att spadet stelnar på en kylskåpskall tallrik eller en matsked. Blir det inte gelé omedelbart så tillsätter Du några blötlaggda och urkramade gelantinblad i kokspadet. Slå nu spadet över fötterna och ställ in dem i kylskåpet i minst 2 timmar. Servera grisfötterna med lite av geléet.