Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4-6 personer
700 gr salt sill eller 400 gr sillfileér
2 rödlökar
1½ dl vatten
5 msk ättikssprit
1 dl socker
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Rensa och filéa sillen. Låt den ligga i vatten i ca 12 timmar. Dra av skinnet och ta bort alla småben. Skär sillen i ca 2 cm tjocka bitar. Skala löken och skär den i skivor. Varva nu sill och lök i en bunke. Koka nu ihop vatten, ättika, socker, pepparkorn och lagerblad. Låt lagen svalna och häll den över sillen. Den bör stå i kylskåp i ca 1 dygn innan den serveras.