Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Det här behövs.
1 Kg fläskfile
fett att bryna i
2 tsk grov svartpeppar
Marinad
2msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1dl vatten
1 tsk salt
2stora pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
1 tsk dragon
1/2 tsk timjan
1 tsk rosmarin
Gör så här:
1. Bryn fläskfilen runt om i lite fett i panna,salta och peppra.
2.Efterstek i 200 grader i ugnen i ca.15-20 min.Låt köttet kallna.
3.Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en plastlåda med lock.
4. Blanda allt till marinaden.Häll den över köttet.Lägg på locket och låt det stå tills nästa dag.Lägg upp på fat lite omlott skeda marinad över.
Garnera i grupper med körsbärstomater och sockerärtor.
Sås till fläskfilen.
Ca 5 dl.till 10 port.
1 knippe persilja
2 burkar lätt creme fraiche,4 dl.
1/2 pressad vitlöksklyfta
1krm sambal oelek eller 1/4 krm cayennepeppar eller 2 droppar tabasco
1/2 tsk salt
Gör så här:
Hacka persiljan grovt och rör ihop den länge med övriga ingredienser.
Smaka av och ställ såsen kallt tills nästa dag.