Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fläskfilé till buffé

Snossans marinerade fläskfile.

Ca.10 pers på buffebord.

Det här behövs.
1 Kg fläskfile
fett att bryna i
2 tsk grov svartpeppar

Marinad
2msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1dl vatten
1 tsk salt
2stora pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
1 tsk dragon
1/2 tsk timjan
1 tsk rosmarin

Gör så här:
1. Bryn fläskfilen runt om i lite fett i panna,salta och peppra.
2.Efterstek i 200 grader i ugnen i ca.15-20 min.Låt köttet kallna.
3.Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en plastlåda med lock.
4. Blanda allt till marinaden.Häll den över köttet.Lägg på locket och låt det stå tills nästa dag.Lägg upp på fat lite omlott skeda marinad över.
Garnera i grupper med körsbärstomater och sockerärtor.

Sås till fläskfilen.
Ca 5 dl.till 10 port.
1 knippe persilja
2 burkar lätt creme fraiche,4 dl.
1/2 pressad vitlöksklyfta
1krm sambal oelek eller 1/4 krm cayennepeppar eller 2 droppar tabasco
1/2 tsk salt

Gör så här:
Hacka persiljan grovt och rör ihop den länge med övriga ingredienser.
Smaka av och ställ såsen kallt tills nästa dag.



evelina
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N