|
|
Honungsmarinerad kassler på potatisbädd
4 port.
8 skivor kassler
Marinad:
2 dl juice
1/2 dl honung
3 msk vinäger
1/2 dl olja
1/2 dl svampsoya
2 pressade vitlöksklyftor
Riven färsk ingefära efter smak o tycke
cayennepeppar
1 kg skalad skivad potatis
olja
kummin grovt salt
Blanda marinaden o lägg i den skivade kasslern, täck m folie, ställ i kylskåp över natten.
Lägg den skivade potatisen i ugnsform, salta, droppa över olja.
Strö på kummin.
Grädda mitt i ugnen i 225gr i ca 30-40 min., vänd potatisen några gånger m stekspade.
Ta ut formen, lägg kasslerskivorna ovanpå potatisen.
Häll över lite av marinaden, ställ in i ugnen ca 20 min.
Jag brukar ej gilla kassler, men detta var gott!!
|
|