|
|
Innertemperatur för kött, fisk, vilt
Innertemperatur för blodigt, medium och välstekt
Blodigt (rare)
55˚C Nöt, lamm
Medium (medium rare)
58-60˚C Nöt, kalv, lamm
Medium–välstekt (medium)
60–65˚C Nöt, kalv, lamm
Välstekt (well-done)
70˚C Fläsk, kyckling, nöt, kalv, lamm
Innertemperatur nötkött
Biff
55-70˚C
Entrecôte
55-70˚C
Fransyska
70-75˚C
Högrev
80˚C
Nötbog
70-80˚C
Nötbringa
85-90˚C
Nötytterfilé
55-70˚C
Oxfilé
55-70˚C
Rostas
55-70˚C
Ungnötslever
60-70˚C
Ytterlår
80-85˚C
Märgpipa
80˚C
Nötfärs
70˚C
Rostbiff
58-70˚C
Ryggbiff
55-70˚C
Innertemperatur lamm
Lammentrecôte
58-70˚C
Lammfilé
58-70˚C
Lammfärs
70˚C
Lammkotlett
58-70˚C
Lammracks
58-70˚C
Lammstek
60-70˚C
Lammytterfilé
58-70˚C
Lammrostbiff
58-70˚C
Innertemperatur kalv
Entrecôte
60-70˚C
Kalvfilé
60-70˚C
Kalvfärs
70˚C
Kalvstek
65˚C
Kalvytterfilé
60-70˚C
Innertemperatur fläsk
Benfri kotlett
70˚C
Benfri kotlettrad
70˚C
Flintastek
70˚C
Fläskbog
70˚C
Fläskfilé
70˚C
Fläskfärs
70˚C
Fläskkarré
80-85˚C
Fläskytterfilé
70˚C
Grillspjut
70˚C
Julskinka
72˚C
Kotlett
70˚C
Kotlettrad
72˚C
Skinka
70˚C
Skinkstek
70˚C
Sidfläsk
80˚C
Köttfärslimpa
70˚C
blandfärs)
Innertemperatur vilt och ren
Renstek
58-70˚C
Hjortfile
58-70˚C
Hjortstek
65-70˚C
Rådjurssadel
60-65˚C
Rådjursstek
60-70˚C
Vildsvin
72˚C
Vildsvinsstek
72˚C
Älgfilé, kalv
65˚C
Älgkött kalv, biff
60-70˚C
Älgfilé
58-70˚C
Älgstek, fransyska
70-75˚C
Älgkött kalv, entrecôte
60-70˚C
Älgkött, biff
58-70˚C
Älgkött, entrecôte
58-70˚C
Innertemperatur kyckling och kalkon
Hel kyckling
82˚C
(intill benet)
Kycklingfilé
72˚C
Kycklingklubba
82˚C
(intill benet)
Kycklinglår
82˚C
(intill benet)
Kycklinglårfilé
72˚C
Kycklingspett med lårfilébitar
72˚C
Kycklingvingar
82˚C
Kalkon
72˚C
(intill benet)
Kalkonbröst
72˚C
Kalkonfilé
72˚C
Innertemperatur fisk
Hel fisk
56˚C
längs ryggbenet på fiskens tjockaste del
Lax
56˚C
Tonfisk albacore
32˚C
Torsk
56˚C
Torskrygg
56˚C
Hälleflundra
56˚C
|
|