Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Solrosskott och solrosgroddar

Solrosgroddar - späda skott från solrosfrön är milda i smaken, krispiga och goda att använda i sallader eller på smörgåsar.

Använd dom råa, wooka, fräs hastigt, eller använd i soppor och grytor.

Man använder hela skotten.

Solrosskott finns bland grönsaker och sallader i affären, men det är roligare att grodda/spira, själv.

Så här groddar du solrosfrön

  • Lägg hela solrosfrön i en skål med vatten.
  • Skölj sedan fröna under rinnande vatten.
  • Lägg tillbaka fröna i glasburken med vatten och låt stå över natten.
  • Häll sedan av vattnet och grodda i burken utan vatten. (Det kan ta ett par dagar) Skölj då och då med vatten för att hålla fröna fuktiga.
  • När du kan ana groddarna fyller du en bricka med ca 2 cm odlingsjord och sprider ut fröna där på.
    Tryck ned dem en aning men täck inte med jord och vattna.
    Lägg vått hushållspapper och plast ovanpå för att förhindra uttorkning.
  • När papperet lyfter är det dags att ta bort papper och plast.
  • Låt stå ljust och spira tills de blir lagom höga (ca 5-10 cm).


Håller i kylen i upp till en vecka.

Man kan ta skalade har jag hört, praktiskt för då sitter inte skalet kvar på bladen.

solros


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N