Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lakritskola

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 dl Ljus sirap
  • 25 g smör
  • 3 msk kakao
  • 3 dl socker
  • 3 tsk lakritspulver

Blanda allt utom kakao och lakritspulver i en stor, tjockbottnad gryta och koka upp.
Tillsätt kakaon när sockerblandningen blivit jämn.
Sätt en mattermometer i mitten utan att nudda botten och rör försiktigt om.
Koka på medelvärme tills temperaturen når 125 grader eller klarar ett kulprov.
Tillsätt lakritspulvret och blanda ordentligt med en visp.
Häll i form klädd med bakplåtspapper och låt svalna.
Klipp eller skär i lagom stora bitar (smörj saxen eller kniven med lite rapsolja så går det smidigare).
Strö eventuellt över lite flingsalt som dekoration.


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N