Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

tuppburgare

jahapp   då   de blir   för många tuppar   hamnar   dom i  frysen o idag bestämde jag mej för  o  göra tuppburgare ,ja  jag har   aldrig gjort  de förr men  ideer   e till för  i  testas  o de vart   gott  som attan

jag brukar stoppa  ner  hela tuppen i  en stor  kastrull, jag flår alltid  tuppen  vid  slakt är inte så förtjust i  skinnet,,   vatten   så  tuppen är  täckt av vattnet  nästan  ;)

tuppen   får  puttra sakta tills  köttet  lossnar  från benen,, ( det tar ett  par timmar)  ha  i  kryddor    som   du  gillar ,  jag hadde  i  salt purjolök olika  örtkryddor   o   curry o  en klick smör

då  köttet   lossnar  lätt   ta  upp   tuppen o  rensa  bort köttet  o  lägg   det   i   en bytta .häll   på   lite buljong från koket ,, o mixa  köttet så de blir finfördelat,(jag har  ingen kvarn så jag kör stavmixern)

låren   spar  jag   till middagen  dom är  ju  goda som dom är,

ja då har du en bytta   med malt tuppkött som   ju puttrat   i  den goda  kryddningen , låt stå  o kallna   i  kylen , blanda i  ett   par tre ägg  o  rör   noga, stek   på   ganska  bra värme   så  dom blir  fint  brynta

jag serverade   tuppburgarna med  strimlad vitkål  tomater o purjo  o majonäs o  pudrade  över lite curry  på, ,,,    mumsigt vart de

 


oldwolfie
 

 
 
 

  tuppburgare | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling

såklart så sparar ni buljongen ni kokt tuppen i den är supergod o ha där de behövs buljong,

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N