tuppburgare
jahapp då de blir för många tuppar hamnar dom i frysen o idag bestämde jag mej för o göra tuppburgare ,ja jag har aldrig gjort de förr men ideer e till för i testas o de vart gott som attan
jag brukar stoppa ner hela tuppen i en stor kastrull, jag flår alltid tuppen vid slakt är inte så förtjust i skinnet,, vatten så tuppen är täckt av vattnet nästan ;)
tuppen får puttra sakta tills köttet lossnar från benen,, ( det tar ett par timmar) ha i kryddor som du gillar , jag hadde i salt purjolök olika örtkryddor o curry o en klick smör
då köttet lossnar lätt ta upp tuppen o rensa bort köttet o lägg det i en bytta .häll på lite buljong från koket ,, o mixa köttet så de blir finfördelat,(jag har ingen kvarn så jag kör stavmixern)
låren spar jag till middagen dom är ju goda som dom är,
ja då har du en bytta med malt tuppkött som ju puttrat i den goda kryddningen , låt stå o kallna i kylen , blanda i ett par tre ägg o rör noga, stek på ganska bra värme så dom blir fint brynta
jag serverade tuppburgarna med strimlad vitkål tomater o purjo o majonäs o pudrade över lite curry på, ,,, mumsigt vart de
tuppburgare
|