Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Vilket fett du poppar du i? För att få den bästa smaken och få popcornen krispiga ta både rapsolja och smör i kastrullen.
Ingredienser:
1 msk rapsolja/kokosolja
1 msk smör
1 dl majskorn
Lägg i smöret/olja i en tjockbottnad kastrull. Hela bottnen ska vara täckt. Sätt spisen på medelhög värme (cirka 75% av din spis maxvärme) och lägg i fem majskorn i kastrullen.
Så fort du ser och hör att alla fem popcorn har poppat så häll snabbt i resten av majskornen i kastrullen, täck bara bottnen. Skaka kastrullen så att oljan, smöret och majskornen blandas. Slå av värmen på spisen, men ha kvar kastrullen på plattan.