Rosta pumpafrön
Rosta dina pumpafrön i ugn
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rengör kärnorna och plocka bort pumpakött. Skölj med vatten.
2. Lägg pumpakärnorna i en kastrull med vatten. + En en tesked salt. Låt koka upp. Sjud i cirka tio minuter. (Täck inte med lock.) Detta görs för att kärnorna ska bli lättare att smälta och för ett krispigt skal.
3. Häll av vattnet Torka pumpafröna lätt med pappershandduk eller vanlig handduk.
4. Blanda pumpafröna, olja, salt och eventuella kryddor i en bunke.
5. Häll ut pumpafröna på en plåt med bakplåtspapper. Se till så att pumpafröna inte ligger för tätt, då blir de inte lika knapriga. Rör om ett par gånger under rostningen så de inte bränns. Rosta i ca 10-15 minuter. Allt är klart när de har fått en gyllenbrun färg.
Rosta pumpafrön
|