|
Ciabatta med smör, prästost & skivade tomater | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd
Det är den långa jäsningen som gör brödet smakrikt och poröst.
Andra brödsorter med kortare jäsningstid kan man knåda ner efter jäsning och låta jäsa upp en gång till.
Olivciabatta / Tomatciabatta
Ett par varianter på Ciabatta som låter gott, enligt go'kvälls hemsida.
Olivciabatta
Det är stor skillnad i smak på oliver med och utan kärnor, överlägset godast är de med kärnor. Till en sats bröd går det åt 125 gram oliver med kärna, vilket motsvarar ca 100 g urkärnade eller 1 dl. Kärna ur och skiva eller hacka oliverna och blanda ner dem i degvätskan innan mjölet tillsätts.
Tomatciabatta
Välj soltorkade tomater i olja. 50 gram tomater (1 dl hackade) är lagom till 1 sats bröd. Oljan som tomaterna legat i kan gärna tillsättas i degen. Tillsätt tomaterna i degvätskan innan mjölet tillsätts. Torkade tomater utan olja kan också användas om du först häller lite hett vatten på dem så att de mjuknar.
Jupp, enligt dom recepten jag hittat så ligger det ungefär där.
enligt en del recept ska degen för jäsas en timme, o sen en timme efter delning, ett annat recept skulle efter jäsas två timmar och för jäsas en timme.
Så man får väl pröva vilket man gillar bäst :-)
ska degen verkligen jäsa i 2 timmar låter länge.
|
|