|
|
Havrekakor med mandel och aprikos
Havrekakor med mandel och aprikos
115 g smör, rumsvarmt
1,8 dl farinsocker
0,6 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
1,8 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
3,75 dl havregryn
1 dl grovhackad mandel
1 dl tärnade torkade aprikoser
Vispa smöret med sockret med elvisp, tills det är mjukt och fluffigt. Tillsätt vaniljen, vispa. Tillsätt ägget, vispa ordentligt. Blanda mjölet med bikarbonat och kanel, och häll ner i de våta ingredienserna. Blanda ordentligt. Rör ner havregryn, mandel och aprikos.
Klicka ut i stora bollar på bakplåtspapper - det blir 18 stora kakor, nio per plåt. Grädda i 175 graders värme i 11-12 minuter - ev. lite längre.
|
|