Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 liter färsk svamp soppar el kantareller el champignioner
2-4 vitlöksklyftor
1dl olja
2-3msk persilja
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
skiva svampen i småbitar
hetta upp hälften av oljan i stekpanna
skiva hälfen av vitlöken o tillsätt den
när vitlöken är lätt brynt tillsättsvampen
rör om o låt svampen koka i oljanca 5 minuter
oljan måste vara het o inte mer än ca 2-3dl svamp steks åt gången
salta peppra o strö persilja över
servera rätten på vittbröd som en smakbit eller som en förätt
har du vitt vin kan du hälla 2-3msk vin på de färdigstekta svamparna låt puttra några minuter innan du smakar av