|
|
Vegetarisk tacopaj
Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g matfett
2 msk kallt vatten
Fyllning 1:
1 lök
2 morötter
1 burk konserverade kikärter
1 burk krossade tomater
hot texmex salsa (alt. ketchup, svart- och vitpeppar)
texmexkrydda
jalapenos
Fyllning 2:
1 burk creme fraiche
ca 2 dl riven ost (alt. 1 dl vanlig ost+1 förp. mozzarella)
4 msk majonnäs
Gör så här:
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel, låt den vila i kylen ca 30 min.
Grädda därefter pajdegen i 225 grader i ca 15 min.
Fyllning 1:
Kör lök, morötter och kikärter på rivskivan i matberedaren. Fräs på medelhög värme så det blir mjukt utan att få färg.
Blanda ner tomatkross, salsa och kryddor efter din egen smak.
Låt det hela småputtra tills vätskan kokat in, ca 10 min.
Blanda ihop ingredienserna till fyllning 2.
Häll fyllning 1 i pajskalet, strö på jalapenos. Bred fyllning 2 över pajen och ställ tillbaka den i ugnen. Grädda tills ytan blir gyllenbrun.
Severa med t.ex sallad, tomater, gurka, rå lök, majs.
Man kan ersätta kikärterna med quornfärs, det är också jättegott, fast dyrare.
|
|