Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
100 g vit choklad
100 g smör
2 dl socker
150 g kesella
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
knappt 1/2 tsk salt
Riv chokladen på rivjärn. Smält smöret, blanda ner chokladen så den smälter. Rör ihop blandningen med sockret.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och sikta ner det i smörsmeten.
Häll i smord, bröad form och grädda i 200 grader i 25 min. Kakan ska vara kladdig inuti.
Servera gärna med matlagningsyoghurt smaksatt med vaniljsocker.