Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g ljus blockchoklad
100 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, låt det svalna lite. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna. Rör samman allt och bre ut på ett smort bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Kakan får inte bli torr. Dra av pappret.
Glasyr:
Blanda allt utom smöret i en kastrull. Koka 10-15 min. under omrörning. Kolan är klar när "gångar" bildas när du rör. Du kan testa den genom att hälla lite smet i ett glas med kallt vatten. När du kan rulla en kula av smeten är den klar.
Blanda ner smöret. Bred glasyren över kakan och låt den stelna. Skär i bitar.
Förvara i kylskåp.
Servera ev. med vispad grädde.