|
|
Laxpytt
1 ½ kg potatis
1 gul lök
½ kg kokta morötter
1 röd paprika
1 gul paprika
ca. 500 g Lax
Dressing:
4 dl créme fraiche
2 dl filmjölk
1 dl majonäs
1 citron (saften av)
2 msk Dijon senap
1 dl dill
1 dl persilja
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Skala potatisen och skär till lämpliga stekpotatisbitar, koka ca 5 minuter.
Skala och skär morötterna i skivor som delas, koka tills dom mjuknar.
Skär paprikorna i små bitar och lägg dom i frysen för att dom skall bli mjuka.
blanda allt i en långpanna och häll på lite salt coh peppar, ev, lite persilja.
Sätt i ugnen tills det fått fin färg, ca. 20-30 min. i 225 grader
Stek under tiden laxen och skär den i små bitar som strös över pytten.
Blanda ingredienserna till dressingen och vispa ihop
|
|