Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Auberginegratäng med tomat och mozarella

Auberginegratäng med tomat och mozarella


1 kg tomater
2 gula lökar
några kvistar basilika
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
2 auberginer
1 dl riven parmesanost
1 dl vetemjöl
400 g grovmalen mozzarella

Skär tomaterna i bitar, skala och skiva löken. Plocka basilikabladen från kvistarna. Hetta upp oljan och fräs löken en stund tills den blir mjuk. Rör ner tomater, basilikablad och pressa i vitlöken. Låt småputtra i 15 minuter. Krydda.
Sätt ugnen på 175ºC. Smörj en form med olja. Skär auberginerna i skivor. Blanda parmesanost och mjöl. Vänd aubergineskivorna i det. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella, avsluta med tomatsås och ost.
Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.
Servera med en sallad och ett bröd, pasta eller ris passar också bra till.



SOFIE24
 

 
 
 

  Auberginegratäng med tomat och mozarella | Recept | Vegetariska matrecept | Vegetariska recept

Re: Auberginegratäng med tomat och mozarella

="SOFIE24"
Auberginegratäng med tomat och mozarella





1 kg tomater

2 gula lökar

några kvistar basilika

1/2 dl olivolja

3 vitlöksklyftor

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk olja

2 auberginer

1 dl riven parmesanost

1 dl vetemjöl

400 g grovmalen mozzarella



Skär tomaterna i bitar, skala och skiva löken. Plocka basilikabladen från kvistarna. Hetta upp oljan och fräs löken en stund tills den blir mjuk. Rör ner tomater, basilikablad och pressa i vitlöken. Låt småputtra i 15 minuter. Krydda.

Sätt ugnen på 175ºC. Smörj en form med olja. Skär auberginerna i skivor. Blanda parmesanost och mjöl. Vänd aubergineskivorna i det. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella, avsluta med tomatsås och ost.

Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.

Servera med en sallad och ett bröd, pasta eller ris passar också bra till.




Denna här låter ju supersmarrig! Är det någon som har en uppfattning på hur många den beräknas till? Man måste ju kunna halvera mängden....?



/gunilla

Krukan





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N