|
Auberginegratäng med tomat och mozarella | Recept | Vegetariska matrecept | Vegetariska recept
Re: Auberginegratäng med tomat och mozarella
="SOFIE24" Auberginegratäng med tomat och mozarella
1 kg tomater
2 gula lökar
några kvistar basilika
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
2 auberginer
1 dl riven parmesanost
1 dl vetemjöl
400 g grovmalen mozzarella
Skär tomaterna i bitar, skala och skiva löken. Plocka basilikabladen från kvistarna. Hetta upp oljan och fräs löken en stund tills den blir mjuk. Rör ner tomater, basilikablad och pressa i vitlöken. Låt småputtra i 15 minuter. Krydda.
Sätt ugnen på 175ºC. Smörj en form med olja. Skär auberginerna i skivor. Blanda parmesanost och mjöl. Vänd aubergineskivorna i det. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella, avsluta med tomatsås och ost.
Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.
Servera med en sallad och ett bröd, pasta eller ris passar också bra till.
Denna här låter ju supersmarrig! Är det någon som har en uppfattning på hur många den beräknas till? Man måste ju kunna halvera mängden....?
/gunilla
|
|