|
|
FREDES MARINERADE LAX "SÅ ÄNGLARNA SJUNGER"
FREDES MARINERADE LAX "SÅ ÄNGLARNA SJUNGER"
By: Frede Mortensen via Morten oppskriftsamling
600 gram laxfilé
2 deciliter olivolja
0,5 deciliter tomatpuré
1 stor rödlök; grovhackad
2 deciliter paprika,blandade färger; små bitar
salt
peppar
0,5 stycken citron; saften från
2,5 deciliter vispgrädde
---- DEKORATION ----
räkor; skalade
citron
grönt
Skär laxfilen i portionsbitar, och lägg i en lagom stor plastpåse.
Blanda alla ingredienser utom grädden, och häll över laxfiléerna i
påsen,samt knyt igen påsen.
Låt laxen marinera minst 12 timmar, helst 24 timmar, i kylskåp, Vänd påsen
då och då så att marinaden kommer åt överallt.
Stek laxbitarna i en torr stekpanna (marinaden innehåller tillräckligt med
olja) ca 2 - 3 minuter på varje sida, och lägg dem därefter på ett fat.
Marinaden hälles i pannan och får puttra så löken mjuknar.
Tillsätt vispgrädden, låt koka ihop lite grand och smaka av med salt och
peppar.
Marinaden hälles därefter över laxen, som därefter dekoreras med räkor,
citron och grönt.
Serveras lämpligen med pressad potatis (så att den goda såsen suges upp )
Att dricka till passar ett tyskt torrt vit vin, eller öl eller så.
Yield: 4 portioner
|
|