|
|
GRILLAD LAXFILÉ MED TOMATSMÖR
GRILLAD LAXFILÉ MED TOMATSMÖR
1 hel lax
2 tesked gul lök; hackad
1 matsked citronsaft
2,5 matsked olja
1 kryddmått svartpeppar; grovmalen
1 kryddmått timjan
1 tesked salt
-----------------------------------
--- TOMATSMÖR ---
125 gram smör
0,5 tesked salt
2 matsked tomatpuré; kryddad
1. Filéa laxen och ta bort skinnet
2. Lägg laxen på smord långpanna eller dubbel folie.
3. Vispa ihop hackad lök,citron,olja,svartpeppar,timjan och salt.Pensla
laxen med marinaden och låt stå ca 30 minuter.
4. Hetta upp ungsgrillen (el ugnen på 275 ¤ ) och vispa tomatsmöret med
elvisp. Börja med smöret och saltet, och tillsätt tomatpurén i omgångar.
5. Bred tunt med tomatsmör över laxen och sätt in i ugnen ca 10 minuter
beroende på laxens tjocklek.
6. Ta ut laxen och smörj än en gång med tomatsmör. Servera med resterande
tomatsmör, kokt potatis + grönsak.
Yield: 4 servings
|
|