|
|
GÖS UNDER TÄCKE MED PRESSAD POTATIS
GÖS UNDER TÄCKE MED PRESSAD POTATIS
800 gram gösfilé
2 matskedar senap,dijon
150 gram smör
1 stycken äggula
1 knippa timjan
1 knippa dragon,
1 knippa basilika
salt
peppar
1 kg potatis, mjölig sort
2,5 deciliter vitt vin
Fritt efter Wedholms Fisk
Skala och sätt på potatisen, sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra fiskfilen. bred senap på ovansidan.Placera filéerna i en
ugnseldfast form.
Blanda smör, äggula och finhackade örter väl, och bred sedan över fisken.
Häll på vinet, och gratinera i ca 15 minuter, tills fisken är klar.
Pressa potatisen, och servera med det smälta smöret från pannan.
Vitlöksälskaren kan gärna servera med Aioli, i övrigt serveras med sallad
4 Portioner
|
|