|
|
ROSÉPEPPARSTEKT MARULK MED POTATISBAKELSER
ROSÉPEPPARSTEKT MARULK MED POTATISBAKELSER
600 gram marulksfilé
1 matsked rosépeppar
1 salt
1 matsked olja
----SÅS----
3 stycken salladslökar eller
1 liten purjolök
2 deciliter fiskbuljong
2 deciliter vitt vin
1 matsked maizena
3 matsked vatten
1 salt
1 vitpeppar
----POTATISBAKELSER----
600 gram potatis
1/2 deciliter dill, hackad
1 salt
1 vitpeppar
Torka av fiskfilén med hushållspapper. Stöt rosépepparn i en mortel och
gnid in kryddan runt om filén. Salta lätt runt om och bryn fisken i oljan i
stekpannan.
Sätt in fisken på nedre falsen i ugnen i 150 grader.Stek den färdig i
ugnen, 10 - 15 minuter.
Skölj salladslökarna eller purjolöken noga. Skär det gröna i skivor och
lägg i en kastrull. Häll på fiskbuljong och vin. Koka löken mjuk, cirka 10
minuter.Häll allt i en hög mixer och finfördela till en slät sås. Häll
tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Rör ut Maizenan i lite kallt
vatten och vispa ner redningen i såsen. (Ännu enklare, testa Maizenas nya
redningar som man strör direkt i kokande vätska) Smaka av med salt och
peppar. Skiva det vita på salladslökarna alt. purjolöken och låt koka med i
såsen någon minut.
Koka potatisarna och pressa dem. Krydda 1/3 av mängden med dill, salt och
peppar.
Varva vit, grön och slutligen vit potatis i runda mått. Tryck ihop väl till
små bakelser. (Kan göras i förväg och värmas i mikron eller ugn)
Skiva fiskfilén och servera med potatisbakelser och sås.
Källa: ICA-kuriren 20/97
4 portioner
|
|