|
|
ANANASKYCKLING I HET SÅS
ANANASKYCKLING I HET SÅS
4 styck(en) kycklingfiléer
salt
peppar
1,5 matsked(ar) soja
4 tesked(ar) ingefära; syltad
1,5 matsked(ar) farinsocker
0,75 deciliter ananasjuice
1,5 matsked(ar) vinäger
1,5 deciliter vatten
0,5 styck(en) röd chili
1 klyfta vitlök; (låter väldigt lite)
4 skiva/or ananas
1 liten purjolök
1 tesked potatismjöl
2 matsked(ar) smör
-----------------------------------
( TILLBEHÖR i små skålar)
ingefära; syltad
Sweet Chili Sauce
mandelspån; rostade
fingersalt
Bjud små skålar med olika tillbehör så kan var och en själv bestämma
"hettan".
Gör så här:
1. Bryn kycklingfileérna gyllene i lite matfett i en stekgryta. Ta upp dem.
Salta och peppra.
2. Rör ner soja, ingefära, farinsocker, ananasjuice, vinäger och vatten i
grytan.
3. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den i grytan tillsammans med
pressad vitlök.
4. Låt skyn koka upp. Lägg ner kycklingbitarna och ananasskivorna. Låt allt
puttra på svag värme under lock i ca 30 minuter eller tills kycklingen är
mör.
5. Ansa och strimla purjolöken. Lägg ner den i grytan och låt allt puttra i
ca 5 minuter till. Tillsätt mera vatten under koktiden om det kokar bort.
6. Ta upp kycklingbitarna och ananasskivorna och lägg det på ett
serveringsfat. Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av skyn. Blanka
av med lite smör. Häll skyn över kycklingen.
4 port
|
|