|
|
APELSINMARINERADE LAXKOTLETTER
APELSINMARINERADE LAXKOTLETTER
4 styck(en) laxkotletter
1 styck(en) apelsin
3 matsked(ar) olja
1 matsked(ar) soja,ljus
1 matsked(ar) ingefära; färskriven
Lägg laxkotletterna i dubbla plastpåsar.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften.
Spara 1/2 msk rivet skal till såsen. Blanda apelsinsaft och skal med olja,
soja, ingefära och peppar. Häll marinaden i plastpåsen. Vänd runt påsen så att marinaden täcker all lax och låt marinera i kylskåpet ca 2 tim. Ta upp och torka av laxkotletterna något med dubbelvikt hushållspapper.
Grilla kotletterna på utegrill eller i grillpanna ca 4 min per sida. Krydda med salt. Smaksätt matyoghurten med gräslök, apelsinskal, honung, salt och peppar. Servera de nygrillade laxkotletterna med såsen, kokt potatis och en blandad sallad.
4 personer
|
|