|
|
CIDERMARINERAD KYCKLING MED GREKISK POTATISSTRUT (20 port)
CIDERMARINERAD KYCKLING MED GREKISK POTATISSTRUT
30 stycken kycklingfilé
1 deciliter soja,kinesisk; till pensling
-----------------------------------
--- MARINAD ---
3 deciliter äppelcidervinäger
3 deciliter olivolja
5 klyftor vitlök; pressad
1 matsked rosmarin; finkrossad
2 teskedar svartpeppar; grovmalen
-----------------------------------
--- GREKISK POTATISSALLAD ---
1800 gram potatis; tärnad (ev fryst)
3 stora äpplen; tärnade
6 deciliter paprika,blandade färger; tärnad
3 deciliter gräslök; hackad
2 krukor basilika; grovhackad
600 gram fetaost; tärnad
900 gram lättmajonäs
9 deciliter gräddfil
3 tesked salt
12 stänk tabasco
-----------------------------------
---TUNNBRÖDSSTRUTAR ---
20 kakor mjukt tunnbröd
-----------------------------------
--- GARNERING ---
1 skivad gurka
kapris
rödlök; tunna ringar
salladsblad
körsbärstomater
Kycklingfilén ska marinera 1-2 dygn.
Stekningen gör du i god tid samma dag som serveringen eller en dag i
förväg.
Allt till potatissalladen kan du hacka och skära och blanda helt klart
minst en dag i förväg.
Gör så här:
1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden.
Lägg Kycklingfilén i ett trångt kärl eller kraftiga plastpåsar, slå på
marinaden, täck över och låt stå kallt ca 1 dygn.
2. Stekning:
Sätt ugnen på 250°.
Lägg ut Kycklingfilén tätt på långpannor, pensla med soja och stek i
mitten av ugnen 25-30 minuter.
Låt Kycklingfilén svalna av och skär i lagom kuber
3. Potatissalladen:
Lägg den tärnade potatisen i två stora kastruller med kokande lättsaltat
vatten och koka dem mjuka.
Låt potatisen rinna av väl och kallna.
Blanda sedan samtliga ingredienser till salladen och smaka av med
kryddorna.
4. I samband med serveringen gör du strutar av tunnbrödet och lindar varje
strut med ett ark aluminiumfolie.
Ställ dem tätt i en skål eller korg så att de håller sig upprätt.
Page 2
Fyll strutarna med potatissalladen och kycklingbitar(ca 2 1/2 dl i varje
strut).
Garnera strutarna med gurka, kapris körsbärstomater och rödlöksringar.
20 portioner
|
|