|
|
Vegetarisk solskenslasagne
ni får ta ingredienserna sisådär på en höft
de blir bäst så
-från "Carola Magnusson Veckans recept 2002"
lasagneplattor
Bechamelsås:
smör
vetemjöl
Arla Herrgårdsost , ekologiskt, riven
havssalt
peppar
Bechamelsås_
mjölk
Tomatsås:
gula lökar , stora, finhackade
olivolja
tomatpuré
krossade tomater
morötter , fint rårivna
cottage cheese, KESO grillad paprika
italiensk salladskrydda
balsamvinäger
havssalt
Gör så här:
TOMATSÅS:
Fräs lök i olivolja. Tillsätt tomatpuré, fräs ytterligare några minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt småputtra ca 10 min. Ta kastrullen från plattan och tillsätt morötter, KESO, kryddor och balsamicovinäger.
BECHAMELSÅS:
Smält smör, rör ner vetemjöl. Späd med mjölken. Tillsätt den rivna osten. Salta och peppra.
Varva lasagneplattor med tomatsås och bechamelsås. Grädda i 200 graders varm ugn ca 45 minuter.
|
|