Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Arbeta ihop smör och socker till mördegen. Tillsätt mjölet blandat med hjorthornssaltet.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila kallt någon timma före utbakning.
Gör vaniljkrämen under tiden som mördegen vilar i kylskåpet.
Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud ingredienserna under vispning till en tjock kräm. Krämen får inte koka. Låt den kallna och smaksätt den med vaniljsockret.
Kaval ut hälften av degen tunt och klä hjärtformar med den. Spara resten av degen till lock. Fyll hjärtana med vaniljkräm. Täck dem med deg och grädda i 200grader ca 15 min.
Låt hjärtana svalna och pudra över dom med florsocker.