Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
30 klasar Fläderblom 2 st Apelsiner i skivor 3 st Citroner i skivor 2 kg Socker 5 L Vatten 30-35 gr Jäst
Lägg blommor o frukt i en stor kruka. Häll socker, sedan kokande vatten över. När blandningen är ca 40 grader smulas jästen i. Rör om, låt stå 4 dygn. Sila och häll på flaskor eller damajeanne. Gasbinda till kork. Sila på flaskor efter 2 månader. Lagra gärna till nästa sommar.
TIPS
En varm sommardag smakar det förträffligt med Fläderblomsvin och Cider
Har tagit mindre citron och mer apelsin. Till dubbel sats har 2 citroner och 8 apelsiner varit bra
Ett tips använd bara zesten från citronerna och saften. Det vita bidrar bara med obehaglig beska:)
/// Pär
Kan lova att det är jättegott. Men glöm inte att ta övervägande del Apelsin för det blir mer beskt med citron. Sommar sol värme och ett glas med väl kylt Fläderblomsvin ute i det fria låter väl inte fel eller