|
Marinad. | Recept | Övriga recept | Grillat
Enkel svartvinbärsmarinad
Det här är ett bra grundrecept som går att variera genom att krydda på olika sätt. Du kan ju tillsätta vilka örter, kryddor eller fonder du vill. Vill man inte ha så stark soja smak till fisk t.ex så minska eller uteslut sojan och ersätt med pressad citron, ca ½-1dl kan vara lagom. Om man byter ut svartvinbärssaften mot tomatjuice eller passerade tomater så blir det en
god tomatmarinad.
1 dl svartvinbärssaft
1 dl soja
1 dl olja
2 citronskivor i bitar
2 krm svartpeppar
2 krossade vitlöksklyftor
Blanda ingredienserna och häll marinaden i en plastpåse.
Lägg i köttet, marinera kallt i 2-4 timmar, upp till ett dygn.
letade lite på nätet o hittade bara cajps site
men varför inte ta svarta vinbär olja o så en massa öreter
skriv upp vilka du tog
o testa ,,,jag vill också veta hur de blev eller få smaka då jag kommer ner
kramis
Caj P.'s Marinad Örter & Vinbär
Ger en klar kryddighet med eftersmak av svarta vinbär och örter.
En god marinad är A och O när du grillar. Den utgör skillnaden mellan tam faddhet och en gudomlig smaksensation. Här får du veta hur du gör när du ska sätta den där viktiga piffen på din mat.
Marinad ska alltid innehålla en syrlig ingrediens som gör köttet mört. Olja är en annan viktig del, eftersom det gör att maten inte fastnar på gallret. Det går att göra marinad själv, men smidigast är att köpa den färdig. I Caj P.’s sortiment finns det fyra olika marinadsmaker; Vitlök, Örter & Vinbär, Allround och Citron.
Så här marinerar du:
1. Lägg det du ska marinera i en plastpåse.
2. Häll över marinad och ställ in i kylen. Se till att hela bitarna är täckta med marinad.
3. Vänd dem efter halva tiden.
4. Ta ut plastpåsen ur kylskåpet en halvtimme innan maten ska läggas på grillen. Maten blir nämligen godast om den är rumstempererad när den tillagas.
5. Skrapa bort överflödig marinad innan du börjar grilla. Annars kan det droppa ner i glöden och börja brinna.
|
|