|
|
GREKISKA KOTLETTER
GREKISKA KOTLETTER
4 kotletter
1 tablespoon margarin
1/2 teaspoon salt
1 pinch svartpeppar
1 pinch oregano
----OSTKRäM----
75 gm margarin; eller smör
100 gm getost, vit; eller fårost
2 äggulor
1 deciliter herrgårdsost, riven
1 teaspoon paprikapulver
4 tomater
Gör några snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i matfettet i en
stekpanna, 2 minuter på varje sida. Strö på salt och peppar och lägg
kotletterna på ett ugnssäkert fat.
Gör ostkrämen: Rör matfettet och get/fårost mjukt. Tillsätt
äggulorna, en i taget och rör kraftigt. Blanda ner riven ost.
Smaksätt med paprikapulver. Fördela ostkrämen på kotletterna. Skålla
och skala tomaterna och lägg dem på fatet.
Gratinera i ugn, 250C, ca 5 minuter eller tills krämen fått lite färg
och kotletterna är helt genomstekta.
Servera med stekt eller bakad potatis och grönsallad med några droppar
citron över.
4 portioner
|
|