|
|
APELSINKYCKLING
APELSINKYCKLING
1 kg kyckling
1 nypa salt
1 nypa peppar
2 deciliter hönsbuljong
1 deciliter vispgrädde
2 stycken apelsiner
skyn från kycklingstekningen
1 matsked soja
1 tesked socker
1 matsked vetemjöl
1. Tina och klyv kycklingen. Lägg den på ett ungseldfast fat, och sätt in i
ugnen på 200¤ i ca 45 minuter.Prova med att sticka vid låret. Kommer det
klar vätska kan du ta ut kycklingen.
2. Riv det yttersta av skalet på den ena apelsinen och spara det.Pressa
sedan saften ur den. Pressa sedan saften ur den. Häll apelsimsaften i en
kastrull tillsammans med hönsbuljong, grädde soja och socker.
3. Den andra apelsinen skalar du med en vass kniv så du får bort det
"vita". Därefter skär du ut snygga "filéer" (klyftor) mellan hinnorna.
Dessa sparas till garneringen.
4. När kycklingen är färdig tar du ut den och häller ( silar ) även skyn
som bildats på fatet i kastrullen. Koka upp och låt koka ihop ett par
minuter. Red av med mjölet utrört i lite vatten, smaka av med salt och
peppar. Dra åt sidan och rör ned det rivna apelsinskalet, låt dra en minut,
koka upp och sila såsen.
5. Servera kycklingen med apelsinsåsen, råstekta potatiskulor och garnera med "apelsinfiléerna" och ev lite strimlat skal.
4 port
|
|